Den som inte bor i Stockholm och har möjlighet att njuta av kött här tar med fördel en köttweekend. Boende kan du boka via Hotell Stockholm Central, och sedan tillbringa en hel helg i köttets tecken. Varför inte gå all the way, som när man tar till vara på hela djuret? Ta dig an Stockholm från tryne till svans!
Anländ till Stockholm på fredag eftermiddag, lagom hungrig. Bege dig till Günters korvar på Karlbergsgatan – en anrik korvkiosk som är något av en institution i Vasastan. Vad sägs om en tysk zigeunerwurst eller en dubbel kabanoss med hoihoi-sås? Efter att ha vilat lite på hotellet beger du dig till Stockholms nya restaurangdistrikt, utannonserat som det nya ”Gaffel- och kniv-Söder”. Här tar du en titt på alla nya restauranger och barer, och dricker en coctail på äkta hipstermaner – eller möjligtvis en blaskig amerikansk öl. Lördagen ägnar du åt en utflykt: besök en gård med djurhållning och sätt dig in i hela den fascinerande processen. Se till att boka bord på AG i god tid, och låt dig väl smaka. Glöm inte att prova på istret lardo som serveras före maten! Kvällen avslutas med någon obskyr klubb i Slakthusområdet, där du dansar till gryningen som en kalv på grönbete. Åk hem på söndagen, mätt och belåten, med en trevlig souvenir. Vad sägs om baconsprit? Om dina vänner misstycker får du upplysa dem om att även vår stadsminister är positiv till köttrenden, om än inte i fullt lika raffinerad form. På frågan om vad som är hans favoritmat svarar Reinfeldt frankt:
Pasta, skaldjur och falukorv.
Kanske är falukorven nästa peak i tiotalets köttrend.