Det är många som tycker om mat. Ganska många fler än de som inte tycker om mat, om man ska vara rakt på sak. Sedan finns det så klart olika grupper inom de som gillar mat också. Det kan vara de som tycker om att själva skapa i köket eller så kan det vara de som tycker allra bäst om när någon som har gedigen utbildning och lång erfarenhet lagar maten som de ska äta. Och givetvis kan man uppskatta båda delarna, det ena utesluter inte det andra. Men med tanke på hur många det finns om gillar mat så är det inte så konstigt att restaurangbesöken ökar i Sverige!
Ät riktigt gott på restaurang
Det kan vara riktigt mycket värt att få gå ut och äta emellanåt. Beroende på hur man har det på det ekonomiska planet kan man antingen gå till ett lite billigare ställe eller, om man nu känner för det, gå till ett lite mer exklusivt och fint ställe. Men det gäller att välja en plats där man verkligen kan få en helhetsupplevelse, för det är inte bara det du stoppar i munnen som är av betydelse, utan hela upplevelsen med miljön och servicen. En plats man kan besöka om man bor i Stockholm med omnejd är Blue Hotel som ligger på Lidingö. Väldigt vacker skandinavisk miljö med både vatten och grönska, och deras kök är riktigt gott och något för finsmakaren. På deras hemsida bluehotel.se beskriver de sin matfilosofi, och de fokuserar mycket på ekologiskt och närodlat med bra råvaror, gärna från lokala producenter samt säsongsbaserad mat. För den som vill äta gott är det här en bra måttstock, att köket beskriver vad de står för och vad de strävar efter. Dessutom är det bra för samvetet att både äta gott och ekologiskt samtidigt!